pisite_nam@blogotres.rs

Blogomudraci

Balans kao životni stil

Postići balans u bilo čemu, prilično je komplikovana stvar, uvek nas uveri iskustvo! Tako je i kada su u pitanju trening i ishrana. Lako je skliznuti u ekstreme, umerenost je ono što je teško uspostaviti, a najvažnije je za životno održive rezultate, kao i zdravlje tela i uma! Potrebno je da kreirate sopstveni životni stil, nešto što će biti vaša svakodnevnica, to će vam obezbediti fit-stil, a ne odlasci iz krajnosti u krajnost.

Uzmimo za primer praznike, posebne dane kada se okupljamo sa porodicom i prijateljima. Posvetite im se u potpunosti, nemojte tog dana misliti o kalorijama koje ste uneli i treningu na kome bi trebalo da ih potrošite (osim ako niste profesionalni sportista koji se sprema za takmičenje). Jedan nezdrav obrok vas neće učiniti nezdravim i debelim, kao što vas ni samo jedan zdrav obrok neće učiniti fit i zdravim. Jedan opušten dan neće pokvariti ništa, a može vam doneti mnogo dobrog. Zato se opustite i uživajte!

balans_ishrana.jpg

Jedite ono što vam srce želi, a kad praznici prođu vratite se svojim ciljevima i umerenosti, normalnom treningu i normalnoj izbalansiranoj ishrani. Nemojte da vam praznici budu izgovor za preterano opuštanje, pa da ne budete aktivni narednih mesec dana! Ali, nemojte ni obrnuto - da odmah sutradan odjurite u teretanu ili se uništite od treninga i gladovanja.

Ne izbacujte ugljene hidrate i nemojte biti na dijeti od 1200 kcal/dnevno. Jednostavno, nastavite tamo gde ste stali i ne razmišljajte kako treba da potrošite kolač ili pivo koje ste popili. Napravite od svega životni stil i uživajte u balansu, jer to je jedini način za postizanje dugoročno održivih rezultata.

Neka vaši svakodnevni izbori budu dobri, neka vaš svaki dan bude aktivan, to je ono što je istinski važno!

Aleksandra Cvijović
pratite na Instagramu https://www.instagram.com/sandrafitzivot/

Pročitajte i Čuvar zdravlja – bobičasto voće

bg.jpg

bg.jpg

Jedite ono što vam srce želi, a kad praznici prođu vratite se svojim ciljevima i umerenosti, normalnom treningu i normalnoj izbalansiranoj ishrani.

Pročitajte još