pisite_nam@blogotres.rs

Telo i duh

Čuvar zdravlja - bobičasto voće

Bobičasto voće je spas!

Njegova najveća snaga potiče od antioksidanata, čudesnih boraca protiv slobodnih radikala. Antioksidanti su nam potrebni u borbi protiv starenja (oksidacije), u borbi protiv bolesti i stresa, potrebni su nam da bismo bili zdravi, a pomažu i da se brže oporavimo posle bolesti.

Bobičasto voće skreće pažnju na sebe svojim tamnoljubičastim, tamnocrvenim, plavim i crnim bojama, koje potiču od polifenola poznatih kao antocijanini (uključujući malvidin) i antocijanidini.

Bogato je dimetil-rezveratrolom i desetinama drugih fitohemikalija, amino-kiselinama i koenzimima. Odličan je izvor gvožđa, magnezijuma, selena, cinka, molibdena, kalijuma, hroma i kalcijuma.

bobicasto_voce.jpg

Bobičasti plodovi sadržei skrivena jedinjenja koja sprečavaju da preterane količine adrenalina nanesu štetu organima.Takođe, odlična su hrana za mozak, a uz to ga čiste od taloga teških metala.

Nezamenljivi su i za srce, teško da iko tako dobro ume da zaštiti zaliske i komore, ukloni plak razbijajući očvrsle taloge masti u venama i arterijama, kao bobičasto voće.

Pored svega, čini čuda i za plodnost!

Uvrstite ga u svoju ishranu i daćete svom telu priliku da živi punim potencijalom, da se isceli, očisti, uspešno bori protiv starenja i bolesti.

Aleksandra Cvijović
pratite na Instagramu https://www.instagram.com/sandrafitzivot/

Pročitajte i Zdrave navike kao stil života

bg.jpg

bg.jpg

Bobičasto voće je jedan od najlepših darova prirode, rajska hrana za srce i mozak. Čuvar zdravlja, lepog izgleda i divnog ukusa.

Pročitajte još