pisite_nam@blogotres.rs

Preporučujemo/Vodimo vas

Fashion Weekend Skoplje 2019

Učesnici United Fashion vikenda mode, koji počinje sutra, 29. marta i traje do 31. marta, izložiće pred domaćom i inostranom publikom svoje potpuno nove kolekcije jesen-zima 2019/2020.

29 talentovanih domaćih i stranih imena i brendova ovog vikenda u Skoplju

Kao članovi međunarodnog udruženja koje sprovodi projekat “United Fashion”, organizatori ovogodišnjeg 19. izdanja Fashion Weekenda u Skoplju dočekaće dvadeset devet talentovanih i obećavajućih imena s evropske modne scene.

mk01.jpg

Osim zemlje domaćina, posetioci najveće modne manifestacije u glavnom gradu Severne Makedonije, Fashion Weekend Skoplje, tokom poslednja tri dana marta imaju jedinstvenu priliku da se bolje upoznaju s radom dizajnera i brandova iz Belgije, Nemačke, Portugalije, Francuske, Rumunije i drugih evropskih zemalja.

Glavni cilj projekta "United Fashion SEE Showroom" u Skoplju je promovisanje modnih dizajnera iz jugoistočne Evrope (SEE) međunarodnim kupcima i predstavnicima medija, kao i povezivanje dizajnera iz Evropske unije s makedonskim fabrikama.

mk02.jpg

Fashion Weekend: uključene i radionice i povezivanje tržišta Jugoistočne Evrope

U te svrhe, aktivnosti će uključivati predstavljanje tržišta Jugoistočne Evrope od strane profesionalaca u industriji, prezentacije odabranih lokalnih proizvođača, posete fabrikama i sastanke između projektanata i lokalnih proizvođača.

Kako bi se ojačala preduzetnička kreativnost, inovativnost i poboljšale poslovne mogućnosti za evropske modne dizajnere i nove brendove, takođe je predviđena dvodnevna radionica „Kreativni koncepti za komercijalne zahteve industrije“.

mk03.jpg

Radionica na Fashion Weekend-u će poboljšati veštine učesnika u donošenju pametnih odluka u okviru potreba savremene modne industrije, te pronaći pravu ravnotežu između kreativnosti i komercijalnih aspekata kolekcije.

„United Fashion“ je dobila podršku od strane programa Evropske unije „Kreativna Evropa“.

Više o programu možete videti na: https://fashionweekendskopje.mk/

Fashion vikenda moda, počinje sutra, 29. marta i traje do 31. marta.

Pročitajte još