pisite_nam@blogotres.rs

Preporučujemo/Vodimo vas

Kuda za vikend? Siđi do reke!

Leto je puno izazova svake vrste, a jedan od njih je ogromna ponuda događaja i manifestacija širom Srbije. Da biste se dobro proveli ne treba vam mnogo novca, jer je većina ovih događaja besplatna ili je cena ulaznica vrlo skromna. Dakle, opravdanja nema, skupite društvo, organizujte se i uživajte.

Evo nekoliko predloga za ovaj vikend, a vi se raspitajte šta se u vašem kraju sprema, sigurno ima nešto zanimljivo. Nemojte da tek posle spazite plakat koji je najavljivao neku dobru svirku, manifestaciju, bazar, takmičenje… Znate kako se kaže: Ko traži, taj i nađe!

dani_dunava.jpg

Međunarodni dan Dunava – 29. Jun

Sad ćete reći: Svako malo obeležava se Dan Dunava, pa zar nije skoro bio? Nema veze, važno da se skreće pažnja na reku i podstiču ljudi da do nje siđu i da se za nju brinu. Greške nema, zvaničan datum je 29. jun, pa će tim povodom u Beogradu i mnogim podunavskim gradovima biti upriličene različite muzičke manifestacije, radionice, igraonice… Bačka Palanka najavljuje izuzetno kreativan program za mališane, koji uključuje pravljenje ipuštanje papirnih brodića, šetnju obalom, predstave. U Apatinu se na ovaj dan tradicionalno organizuju svirke popularnih bendova, Pančevo takođe najavljuje interesantna dešavanja.

Za sve vas Dunavce I potencijalne goste važi: prošetajte do reke, čak iako niste čuli da vaš grad nešto lepo organizuje, možete se iznenaditi. Uostalom, nekada i samo sedenje na obali može biti najbolji provod, a i ko zna koga sve možete tamo sresti.

veseli-spust-kraljevo.jpg

Veseli spust na Ibru

Ovog vikenda Kraljevo ne spava! Tokom oba dana trajaće muzički festival Rock & River, koji prvog dana ima takmičarski karakter, dok u nedelju svira grupa Kerber. Taj drugi dan je jedan od najveselijih koje Kraljevo doživi tokom godine – dan kada se organizuje Veseli spust čamcima niz Ibar, trasom dugom oko 25 km. Manifestaciju sportsko-rekreativnog, ekološkog, turističkog I kulturno-zabavnog karaktera, čiji su učesnici aktivni punih 12 sati, organizujeod 1990. godine Kajak klub IBAR, uz pomoć Grada Kraljeva i Turističke organizacije Kraljevo. Na prvom Veselom spustu učestovalo je oko 150 spustaša, a prošle godine preko 20.000. Moguće je spuštati se na svim vrstama čamaca koje mašta može zamisliti, samo da su bezbedni za učesnike, što znači da se izbegavaju metalna plovila.

Plovi se pretežno Ibarskom klisurom, kroz predivne pejzaže. Start je kod tvrđave Maglič, koja se nalazi na padinama planine Stolovi, a cilj u Kraljevu, dok će u Mataruškoj banji biti organizovan ručak za sve učesnike. Od opreme obavezno poneti samo spas (prsluk za spasavanje na vodi). Prijave za učešće se vrše u Kajak klubu u Kraljevu I Turističkoj organizaciji, a cena je 200 dinara po osobi.

Ko ne voli vodu, može obići tvrđavu ili uživati u pikniku na obali. I oni će se računati u učesnike Veselog spusta ;-)

gitarijada_zajecar.jpg

Gitarijada u Zaječaru

A na Timoku - Gitarijada 53. put!!!

29. jun

20.00h Atomsko sklonište

21.00h Demo bendovi (finale)

22.30h Van Gogh

23.30h Metalsteel

00.00h Električni orgazam

01.00h NBG

01.30h Proglašenje pobednika Gitarijade

Vidovdanski noćni uspon na Rtanj

U blizini Zaječara još jedno lepo dešavanje ovog vikenda – 18. Vidovdanski noćni uspon na Rtanj, koji tradicionalno organizuje Planinarsko društvo “Šiljak” iz Boljevca.Magija svitanja na jednoj od najmisterioznijih planina u Srbiji. Kako to izgleda pročitajteu tekstu: http://blogotres.rs/-rtanjsko-praskozorje.

Vaš Blogotres vam želi lep vikend!

Pročitajte još