pisite_nam@blogotres.rs

Blogomudraci

Negujte lice prirodnim sredstvima

Da bi vaše lice bilo blistavo i sveže, bez bubuljica, flekica potrebno je da redovno i pravilno održavate higijenu lica.

U borbi za zdravu kožu lica možete koristiti i biljke.

nega_lica_prirodno.jpg

PILING LICA za blistavu kožu

Jedan od načina da uklonite izumrle ćelije koje se nalaze na površini kože i povećate njenu elastičnost je i piling lica. Koža koja je čista, bez izumrlih ćelija na sebi bolje upija kreme i maske koje koristimo. Svakako treba da izbegavate piling ako imate otvorene ranice na licu.

Jedan od najboljih pilinga, je piling od mekinja koji možete sami da napravite.

Uzmite 150 grama mekinja od pšenice, i umešajte ih u 150 gr jabukovog sirćeta (razmera je pola pola), u to dodajte i malo vode (da bi razblažili sirće i ujednačili masu). Piling sa mekinjama treba da koristite jednom nedeljno. Ovom pastom od mekinja čistite oprano lice, trljajući frotir rukavicom. Ovako istovremeno regenerišete kožni epitel na licu.

prirodna_kozmetika.jpg

OTVORENE PORE kako ih lečiti

Biljke vam mogu pomoći i u borbi sa otvorenim porama. Otvorene pore, mogu da se kontrolišu, odnosno može da se spreči njihovo širenje. Lečenjem otvorenih pora sprečićete pojavu mitisera i sačuvati zdravu kožu lica.

Recepti:

1) Losion za otvorene pore

Šargarepa ....................... 25gr
Krastavac ………...…....... 50gr
Limun ………………........ 100gr

Priprema: šargarepu i krastavac izrendajte i iscedite sok iz njih, u to dodajte sok od limuna. Ovako dobijeni sok/losion koristite nakon što umijete lice toplom vodom. Utapkajte losion bar jednom u tri dana.

maslinovo_ulje.jpg

2) Losion za otvorene pore

Maslinovo ulje ................... 35gr
Limunov sok ………..…...... 15gr

Piprema: pomešajte ulje i sok, i dobili ste izvanredan losion protiv otvorenih pora. Koristite ga uvek posle umivanja. Losion čuvajte u zatvorenoj boci na hladnom mestu.

Ako imate neki dobar recept, za negu kože, podelite ga sa nama. Pišite nam na: pisite_nam@blogotres.rs

Biljke su nepresušan izvor zdravlja, izuzev u ishrani mogu da nam pomognu i da lepše izgledamo. Sredstva za negu kože možete i sami da napravite.

Pročitajte još