pisite_nam@blogotres.rs

Preporučujemo/Vodimo vas

OTVOREN POZIV ZA UČEŠĆE NA ŠESTOM JAPANSKO-SRPSKOM FESTIVALU FILMA

STVARAOCI I DELA

Srpski filmovi imaće ponovo priliku da oduševe japansku publiku u okviru šestog izdanja Japansko-srpskog festivala filma (JSFF), u takmičarskoj i revijalnoj selekciji.

Tema ovogodišnjeg festivala glasi "Stvaraoci i dela", a JSFF poziva sve autore kratkih filmova u trajanju do 30 minuta, da prijave svoj rad, u periodu do 31. jula 2019. Detalje možete naći na sajtu: https://www.jsff.jp/cont12/46.html

Čovek i mašina, čovek i delo, roditelj i dete - ovi odnosi su česta tema diskusija, različitih stavova, preispitivanja, neminovan pokazatelj napretka čovečanstva, i u fokususu ovogodišnjeg JSFF-a. Kako japanska, a kako srpska kultura tretira ove odnose? Kako oni utiču na društvo i napredak? Kakav je balans između njih u zemljama sa izraženim kulturnim nasleđem, kao što su Japan i Srbija? Ekipa JSFF-a traga za odgovorima na ova pitanja, želeći da ih približi publici i autorima iz ove dve zemlje.

srpski_japanski.jpg

Japansko-srpski festival filma je jedinstven format multikulturnog sadržaja sa paralelnim projekcijama (Japan i Srbija) i kao takav predstavlja poligon razmene i kulturne saradnje između dve zemlje. Svake godine stručni žiri, sastavljen od renomiranih predstavnika japanske i srpske filmske industrije, daje notu kredibiliteta kako festivalu tako i pobednicima koji su svojim doprinosom obeležili ovaj događaj.

Festival je internacionalnog karaktera. Prikazivani su filmovi španskih, nemačkih, francuskih, engleskih, kanadskih i kineskih autora koji su se bavili tematikom festivala, sa fokusom na lokalne fenomene u jednoj od ove dve zemlje.

bg.jpg

bg.jpg

Japansko-srpski festival filma je jedinstven format multikulturnog sadržaja sa paralelnim projekcijama (Japan i Srbija) i kao takav predstavlja poligon razmene i kulturne saradnje između dve zemlje.

Pročitajte još