pisite_nam@blogotres.rs

Blogomudraci

Prirodna sredstva za negu lica

Kada neko prirodno ima zdravu i normalnu kožu sve je rešeno. Međutim više je nas koji muku mučimo sa suvom ili masnom kožom ili kombinacijom ova dva tipa kože.

Tu na scenu stupaju raznorazne kreme, tonici, serumi čas jednog čas drugog proizvođača. Nekada nam pomogne, nekada problem bude još izraženiji.

prirodna_nega_lica.jpg

Suva koža možda deluje nežno i prozirno, ali ona ne podnosi nagle promene temperature, lako se ljušti, brže gubi svežinu, drugim rečima takva koža brže stari.
Masna ima druge mane, lako skuplja nečistoću i začas se dobiju mitiseri, bubuljice. Lečenje pega, fleka, bubuljica, mitisera je dugotrajan proces.

Pre nego što se upustite u bilo kakav tretman, morate dobro da proučite uzrok zbog koga imate problem (stres, ishrana, neodgovarajuća nega, genetika), i tek onda krenete u bitku za zdravu kožu i lep ten.

Sasvim prirodno - losioni za čišćenje lica

Bez obzira šta sve nudi moderna kozmetika, ponekad je dobro okrenuti se prirodnim sredstvima. Biljke su nepresušan izvor zdravlja, izuzev u ishrani mogu da nam pomognu i da lepše izgledamo, da doprinesu svežijem i lepšem izgledu.

Prirodna sredstva za negu kože možete sami da napravite.

hajducka_trava.jpg

Čišćenje lica

Pre upotrebe losiona lice treba da bude bez šminke, ili krema.

Recept – losion za suviše osetljivu i nežnu kožu

Hajdučka trava ...... 45 gr
Voda .................... 450 gr
Priprema: hajdučku travu prelijte ključalom vodom, i ostavite je da odstoji 3 sata. Nakon toga je procedite, losion koji ste dobili treba da stoji na tamnom i hladnom mestu do upotrebe. Koristite ga tako što uzmete čist tampon gaze, tufer, potpite u rastvor i pređete preko lica tapkanjem. Koristite ga ujutro i uveče.

Recept – losion za suvu kožu, koristiti ga do 3 puta dnevno

Jabukovo sirće .................. 45gr
Mleko (3,2% masnoće) ..... 25gr
Priprema: sirće i mleko kuvati do ključanja. Ohladiti i procediti kroz čistu gazu. Losion koji ste dobili koristite za čišćenje lica.

Recept – losion za masnu, nečistu kožu

Nana ..... 15 gr
Ključala voda ....250 gr
Suv list nane prelijte ključalom vodom, i ostavite da odstoji pola sata. Procedite kroz lanenu krpu i dobili ste losion koji može da leči mitisere i bubuljice. Boca sa ovim losionom mora uvek da bude dobro zatvorena.

kamilica_priroda.jpg

U čišćenje lica, spada i parenje lica, dobro je za svaku vrstu kože, i treba ga primenjivati barem jednom mesečno, naročito kada se pređe četrdeseta godina života. Parenje kamilicom, vratiće vam i elastičnost i vlagu kože, a veći efekat će imati ako lice parite jednom nedeljno.

Pročitajte i Negujte lice prirodnim sredstvima

Pre nego što se upustite u bilo kakav tretman, morate dobro da proučite uzrok zbog koga imate problem (stres, ishrana, neodgovarajuća nega, genetika), i tek onda krenete u bitku za zdravu kožu i lep ten.

Pročitajte još