pisite_nam@blogotres.rs

Preporučujemo/Vodimo vas

United Europe na 19.. Fashion Weekend-u u Skoplju

U prisustvu brojne domaće i strane publike, učesnici “United Fashion SEE“ Showroom-a su izložili svoje jesen-zima kolecije za ‘19/’20 na najvećem modnom događaju u Skoplju.

Kao član internacionalne asocijacije koja sprovodi projekat “United Fashion”, 19. izdanje Fashion weekend-a u Skoplju je dočekalo mnoštvo novih brendova iz sedamnaest evropskih zemalja. Njihove najnovije kreacije prikazane su na promotivnim štandovima na Evropskom Univerzitetu.

Pored zemlje domaćina, medijski gosti i međunarodni kupci su imali jedinstvenu priliku da se upoznaju s radom dizajnera i brendova iz Belgije, Nemačke, Portugala, Francuske, Rumunije, Litvanije, Estonije, Grčke, Turske, Bugarske, Srbije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine.

skoplje.jpg

Odeću iz svoje kolekcije domaći i strani dizajneri predstavili na reviji

Tokom svečanog otvaranja, njihova odeća preselila se sa ofingera na modnu pistu kao deo zajedničkog nastupa koji je ujedinio njihove različite estetske vizije. Ovom prilikom Jovan Zuka je radila styling tokom revije koju su uz sjajne kreacije obeležile i brojne javne ličnosti, poštovaoci ovog brenda.

Odeću iz svoje kolekcije na reviji predstavili su: Andra Handarić, Arthropoda, Chic Utility, Concepto, Cristina Real, Diana Arno, Dragana Mihajlović, Ece Ozalp, Evgenija Zafirovska, Faulhaber Products, Hanfaz, Kokoro, Ksenija Kotev, Lila Style House, Lommer, Marija Kulušić, Marko Feher, Mateyaneira, MLS - Marie Laurence Stevigny, Oh Suzy!, One Wolf, Red Juliet, Rosica Mrsik, Senem Unal, Tanja Christiani, The Mannequin Collection, Toos Franken i Vesa Gruda.

fashion_vikend.jpg

Fashion Weekend Skoplje povezao inostrane i domaće aktere iz sveta mode

Glavni cilj projekta „United Fashion SEE“ u Skoplju bio je promovisanje modnih dizajnera iz jugoistočne Europe (SEE) međunarodnim kupcima i predstavnicima medija, kao i povezivanje dizajnera iz Evropske unije sa makedonskim fabrikama. U tu svrhu, aktivnosti su uključivale predstavljanje tržišta Jugoistočne Europe od strane profesionalaca u industriji, prezentacije odabranih domaćih proizvođača, posete fabrikama i sastanke dizajnera i lokalnih proizvođača.

moda_skoplje.jpg

Evropska udruženja za podršku modne industrije učestvovala na Fashion Weekend Skoplje

Pored Fashion Weekend-a u Skoplju, evropska udruženja za podršku modne industrije, koja učestvujuju u projektu „United Fashion“, su: MAD Brussels modna i dizajnerska platforma (Belgija), Flanders DC (Belgija), ModaLisboa (Portugalija), Baltic Fashion Federation (Litvanija) , Maison de Mode (Francuska) i Veće mode Nemačka (Nemačka). “United Fashion” dobila je podršku programa Evuropske unije “Kreativna Europa”.

Na događaju je takođe bila izložba „Modna izložba i filmovi“ Ivana Asena 22, nagrađivane platforme za konceptualni dizajn iz Sofije, Bugarska.

Modne revije su takođe predstavile uzbudljiva lokalna i regionalna imena na modnim pistama, kao i grupne projekte perspektivnih i talentovanih makedonskih studenata.

Glavni cilj projekta „United Fashion SEE“ u Skoplju bio je promovisanje modnih dizajnera iz jugoistočne Europe (SEE) međunarodnim kupcima i predstavnicima medija, kao i povezivanje dizajnera iz Evropske unije sa makedonskim fabrikama.

Pročitajte još