pisite_nam@blogotres.rs

Preporučujemo/Vodimo vas

Tri filma kao inspiracija za putovanja iz snova

Grčko ostrvo Skopelos, večni Rim, romantična Venecija, magični Napulj, slikovita Iskija, mistična Indija ili bajkoviti Bali, odlučite sami…

Jedi, moli, voli

Film je inspirisan istoimenim bestselerom Elizabet Gilbert i zasnovan na njenoj životnoj priči. Glavnu junakinju igra briljantna Džulija Roberts, koja kroz avanturistička putovanja u Italiju, Indiju, na Bali (Indoneziju), pokušava da otkrije šta zaista želi. U potrazi sa spoznajom i unutrašnjim mirom, najpre će se naći u prestonici hedonizma i gastronomije - Italiji. U večnom Rimu i magičnom Napulju uživaće u kulinarskim čarolijama italijanske kuhinje.

Vođena unutrašnjim instinktom, u mističnoj Indiji se obrela u potrazi sa duhovnim isceljenjem, za molitvom svoje duše. Scene snimane u hramovima najbolje pokazuju u kojoj meri na putovanjma možete spoznati sebe. Inspirativno putovanje kulminira u prelepoj Indoneziji i na rajskom ostrvu Bali, stvorenom za ljubav i romantiku. Upravo tu glavna junakinja sreće čoveka svog života, koga igra harizmatični Havijer Bardem.

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=mjay5vgIwt4

Bali.jpg

Mama Mia

Film je zasnovan na mjuziklu Mama Mia! i pesmama grupe ABA, a naslovljen po istoimenom hitu. Lepa i emotivna ljubavna priča sa elementima komedije će vas upoznati sa najlepšim krajolicima grčkog ostrva Skopelos! Prekrasna priroda, predivne plaže, plavo-beli motivi, raskošne bugenvilije, glineni ćupovi, ljupke crkvice,… Definitivno, najbolji promo spot za prelepi Skopelos, mogu da potvrdim iz ličnog iskustva. Taksi od dražesne Glose d Crkve Svetog Jovana, gde su snimani kadrovi iz filma, koštao je 25 evra, što je mala cena za uživanje u pogledu na ovu jedinstvenu scenografiju.

Sve to uz dobru muziku i fantastičnu glumu maestralnih Meril Strip, Pirsa Bronsana, Amande Sajferd, Kolina Firta. Film je premijerno prikazan 2008. godine u Grčkoj, a o njegovoj popularnosti govori i podatak da na Sporadima tog leta niste mogli da uđete ni u jedan kafe, restoran, radnju, brod, taksi ili bus, a da ne čujete neku muzičku numeru iz filma.

Drugi deo filma, pod nazivom Mamma Mia: Here We Go Again!, snimljen je 2018. godine na Skopelosu, a neki kadrovi su snimani i na hrvatskom ostrvu Vis.

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=8RBNHdG35WY

Skopelos.jpg

Talentovani gospodin Ripli

Film pamtim po talentovanom Metu Dejmonu koji igra glavnog junaka i čini da krađa identiteta dobije sasvim novu dimenziju. Duboko mi se urezala u pamćenje živopisna scenografija, zabeležena na prekrasnom ostrvu Iskija u Napuljskom zalivu, baroknom Rimu i romantičnoj Veneciji. Bajkoviti pejzaži oduzimaju dah. Odmah sam poželela da spakujem kofere i otputujem na ovo predivno vulkansko ostrvo.

Fantastičnu glumačku postavu čine: Gvinet Paltrou, Met Dejmon, Džud Lou, Kejt Blanšet…

Pogledajte trejler: https://www.youtube.com/watch?v=1CfVgcSltjc

Napulj.jpg

Rada Sević, http://pslanguagecafe.com/

Blogotres

Jedi, moli, voli

Mamma Mia!

Talentovani gospodin Ripli

Pročitajte još